Return to Steden en provincie

Friesland

Een leuke GPS tocht /game als teamspel in Friesland:
Friesland is een provincie in het noorden van Nederland. De Hoofdstad is Leeuwarden. Leeuwarden heeft beschermde stadsgezichten. Friesland is door de vereniging Nederlandse Cultuurlandschap uitgeroepen tot mooiste provincie van Nederland en dus erg leuk voor een gps tocht. Een Gps tocht in Friesland met een leuk spel element waarbij je ook nog bezienswaardigheden leert kennen. In teams met een gps, fotocamera en leuke opdrachten ga je puzzelend door een van de leuke steden van Friesland.

 

Over Friesland:
Friesland Fries en officieel: Fryslân, is een provincie in het noorden van Nederland. De provincie telt 646.318 inwoners (30 november 2009). De hoofdstad is Leeuwarden. Zowel het Fries als het Nederlands hebben in de provincie de status van bestuurstaal. In het oosten wordt Friesland begrensd door Groningen en Drenthe, in het zuiden door de provincies Overijssel en Flevoland, in het zuidwesten door het IJsselmeer, en in het westen en noorden door de Waddenzee (buiten de Waddeneilanden door de Noordzee). Door de Afsluitdijk is Friesland verbonden met Noord-Holland.

Op 1 januari 1997 werd de officiële naam van de provincie door de Friese Provinciale Staten veranderd van ‘Friesland’ in ‘Fryslân’. In november 2004 besloot het Ministerie van Binnenlandse Zaken erop toe te zien dat de officiële naam in overheidsstukken ook consequent wordt gebruikt. In het dagelijks spraakgebruik in de rest van Nederland en in het Nederlands taalgebruik wordt echter vrijwel altijd de Nederlandstalige naam Friesland gebruikt.

Friesland heeft van oorsprong een uitgesproken agrarisch karakter. De provincie stond vooral bekend vanwege de veeteelt en de daarmee verbonden zuivelindustrie. Toerisme, met name op de meren in het zuidwesten van de provincie en op de Waddeneilanden, is in de zomer een belangrijke bron van inkomsten.

Aan het begin van de Middeleeuwen strekte Friesland zich uit van het Zwin, bij wat nu de Belgische grens aan de kust is, tot aan de rivier Wezer in Duitsland.

De provincie Friesland wordt bestuurd vanuit het “Provinsjehûs” (provinciehuis) aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. In verband met de verbouw van het “Provinsjehûs” is het bestuur echter tot ca. 2009 gevestigd aan de Snekertrekweg in Leeuwarden.

Ontvang snel uw gratis Vrijblijvende Offerte.

* Noodzakelijk

Franeker

De GPS tocht als bedrijfsuitje in Franeker. Een GPS spel door de binnenstad van Franeker waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder …

Heerenveen

Het GPS City spel in Heerenveen Een GPS spel door de binnenstad van Heerenveen waarbij elk team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt …

Leeuwarden

Een leuke GPS tocht in Leeuwarden   Een gps spel door de binnenstad van Leeuwarden waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de gps staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van gps punten krijg je spelenderwijs door de gps route te lopen. Op ieder …

Sneek

GPS tocht/game in Sneek Een GPS spel door de binnenstad van Sneek waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt waar je …