Return to Friesland

Heerenveen

Het GPS City spel in Heerenveen

Een GPS spel door de binnenstad van Heerenveen waarbij elk team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt waar je door de GPS heen geloodst wordt vind je weer een aanwijzing voor een volgend GPS punt. Mocht je net niet helemaal uit de GPS route komen? Je krijgt een aantal verzegelde GPS-checkpoint enveloppen waarin kaartjes zitten met de juiste gps punten. Openen van deze GPS-checkpoint enveloppen kost punten en in ieder spel gaat het om het winnen!De GPS route door Heerenveen

De GPS route gaat langs leuke bezienswaardigheden in de stad. Over de bezienswaardigheden krijg je leuke wetenswaardigheden en achtergronden maar…. je moet zelf proberen om de juiste tekst bij de juiste foto te plaatsen want de omschrijvingen zijn eruit gehaald! Vergeet niet om onderweg je ogen goed de kost te geven want de zoekfoto’s staan over de hele route verspreid en moeten gefotografeerd worden. Hoe meer zoekfoto’s gevonden, hoe meer punten! Door je ogen goed de kost te geven vallen je details aan Heerenveen op wat je misschien nog nooit hebt gezien. Voor leuke groepsfoto’s tijdens de GPS-tocht zijn extra punten te verdienen. Leuke herinneringen aan Sneek maar ook aan je team. De foto’s die gemaakt zijn kun je later van de website downloaden.

 

‘t Gerecht Heerenveen

‘t Gerecht

Midden in het centrum van Heerenveen ligt een prachtig oud en statig gebouw: Oenemastate, gebouwd in 1640 door de toenmalige burgemeester van Heerenveen, Amelius van Oenema. Het gebouw heeft een rijke historie: woonhuis, gemeentehuis, kantongerecht, belastingkantoor en nu grand-café restaurant. Het restaurant bestaat eigenlijk uit 3 ruimten: een gezellig cafédeel met een leuke bar, een statig restaurant gedeelte met prachtige ornamenten en een ‘Plafondzaal’ met een uniek geschilderd plafond uit 1660. Alles is mogelijk Bij de ´t Gerecht in Heerenveen: borrelen, eten, een feest, bruiloft, receptie, vergaderen, swingen en noem maar op. En zo gauw het weer het toelaat, kunt u heerlijk zitten op het zonnige terras. Kortom: een historisch plek in Heerenveen waar het goed toeven is. ‘´t Gerecht’ in Heerenveen is heel geschikt voor feesten en bedrijfsuitjes tot wel 200 personen. U viert feest in een prachtig oud en sfeervol gebouw. Onze keuken heeft veel ervaring met het maken van heerlijke koude en warme buffetten voor grote groepen. Bij de borrel verzorgen zij originele hapjes.

‘t Gerecht
Gemeenteplein 33
8442 MA Heerenveen

Verloop City GPS tocht door Heerenveen

– Ontvangst koffie/fris met een lekkernij
– Welkomst woord
– Speluitleg ‘City gps tocht’
– Het vormen van de teams
– Laatste briefing over de strategie bij ‘City gps tocht door Heerenveen’
– Teams gaan op pad en volgen de gps route door Heerenveen
– Diverse vragen en het puzzelend volgen van de gps-route door Heerenveen zorgen voor een stijgende score.
– Terugkomst in ‘t Goede waar de gps materialen aan de begeleider overhandigd worden.
– Terwijl iedereen zich tegoed doet aan een kop koffie worden de ultieme Gps trackers bekend gemaakt

Aan het einde van het spel kan er dan na gepraat worden onder het genot van een drankje in het restaurant. Ook kan hier uw buffet of lunch verzorgd worden.


Over Heerenveen

Heeresloot

Heerenveen is het oudste veenkanaaldorp van Nederland. Heerenveen werd van oudsher  gekenmerkt door lintbebouwing. Noord-zuid was de totale lengte vijf kilometer, terwijl de breedte tussen de spoorlijn en de rijksweg niet meer dan één kilometer bedroeg. Heerenveen is nu ongeveer drie kilometer breed en heeft de vorm van een ovaal. Dit heeft tot gevolg dat Heerenveen met de buurtdorpen is samengegroeid.

Ontvang snel uw gratis Vrijblijvende Offerte.

* Noodzakelijk