Return to Steden en provincie

Groningen

Een GPS tocht als teamspel in Groningen:
Groningen is een provincie in het noorden van Nederland. De Hoofdstad is Groningen. Veel in Groningen is nog authentiek. Welke richting u ook kiest, de provincie Groningen is altijd verrassend. Rust en bedrijvigheid, water en land, uitgestrektheid en gezelligheid. Met een Gps, fotocamera en leuke opdrachten gaat u puzzelend door een van de steden van Groningen.

 

Over Groningen:
Groningen is een provincie in het noorden van Nederland met 577.081 inwoners (30 november 2009) , waarvan bijna een derde in de gelijknamige hoofdstad Groningen woont.

Groningen grenst in het noorden aan de Waddenzee, in het noordoosten aan de inhammen Eems en Dollard, in het oosten aan Nedersaksen, (Duitsland), in het zuiden aan Drenthe en in het westen aan de provincie Friesland. De provincie wordt ook wel Stad en Ommelanden genoemd, omdat historisch de stad (van oorsprong Saksisch) en het omringende platteland (van oorsprong Fries) een gelijkwaardige positie in het gewest innamen. Groningen is na Drenthe, Friesland en Zeeland de dunst bevolkte provincie van Nederland, met 246 inwoners per km².

Qua oppervlakte is Groningen een van de kleinere provincies van Nederland. Dat relatief kleine oppervlakte wordt echter wel gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Bij de provincie horen drie kleine, onbewoonde Waddeneilanden: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes. Naar deze Waddeneilanden worden jaarlijks enkele wadlooptochten georganiseerd.

De geschiedenis van de provincie Groningen is voor een groot gedeelte de geschiedenis van het proces waarbij de stad in de loop der jaren steeds meer de macht kreeg over de Ommelanden. Daarvoor ligt echter nog een periode waarin het grootste deel van de provincie een geheel vormde met het naburige Westerlauwers Friesland en Oost-Friesland. Het was een gebied dat het meeste weg had van de huidige Waddenzee. Bij eb viel het droog, bij vloed stond het grotendeels onder water. In dat kwelderlandschap was permanente bewoning alleen mogelijk op wierden.

De provincie Groningen heeft, net zoals de meeste andere regio’s, eigen streekproducten en streekgerechten. Voorbeelden hiervan zijn Spekdikken en Groningerkoek.

Ontvang snel uw gratis Vrijblijvende Offerte.

* Noodzakelijk

Appingedam

Een City GPS tocht door Appingedam Een GPS spel door de binnenstad van Appingedam waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt …

Groningen

De GPS tocht / Citygame Een gps spel waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de gps staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van gps punten krijg je spelenderwijs door de gps route te lopen.  Op ieder punt waar je door de gps heen …