Return to Noord Brabant

Boxmeer

Speel het City GPS in Boxmeer

Een GPS spel waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden in Boxmeer. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt waar je door de GPS heen geloodst wordt vind je weer een aanwijzing voor een volgend GPS punt. Mocht je net niet helemaal uit de GPS route komen? Je krijgt een aantal verzegelde GPS-checkpoint enveloppen waarin kaartjes zitten van Boxmeer met de juiste GPS punten. Openen van deze GPS-checkpoint enveloppen kost punten en in ieder spel gaat het om het winnen!

Hoe verloopt het City GPS spel in Boxmeer

– Ontvangst koffie/fris met een lekkernij
– Welkomst woord
– Speluitleg ‘City GPS tocht’
– Het vormen van de teams
– Laatste briefing over de strategie bij ‘City GPS tocht door Boxmeer’
– Teams gaan op pad en volgen de GPS route door Boxmeer
– Diverse vragen en het puzzelend volgen van de GPS-route door Boxmeer zorgen voor een stijgende score.
– Terugkomst in Hotel Riche of Brasserie de Bock waar de GPS materialen aan de begeleider overhandigd worden.
– Terwijl iedereen zich tegoed doet aan een kop koffie worden de ultieme GPS trackers   bekend gemaakt
Aan het einde van het spel kan er dan na gepraat worden onder het genot van een drankje in het restaurant. Ook kan hier uw buffet of lunch verzorgd worden.

Brasserie de Bock

Terras de Bock

Brasserie De Bock staat onder de vakkundige leiding van Sven Janssen en zijn vriendin Susan Hofstra. Het verhaal van Sven lijkt iets op The All American way. Hij is geboren en getogen in Boxmeer. Op zijn vijftiende werkte hij al bij De Bock, dat toen nog eigendom was van Toon Teerling. Eerst nog als afwashulp, maar al snel in de bediening. Daar bleek hij een uitstekend gastheer. Om zich optimaal in de wereld van gastvrijheid te kunnen verdiepen ging hij studeren aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Naast veel theoretische kennis deed hij ook veel praktijervaring op in het volkscaf 0022Het Wapen van Leeuwarden”. Het Wapen is een ontmoetingsplek van gasten van allerlei pluimage. Postbodes en advocaten, oud en jong, het maakt niet uit. Deze combinatie van Bourgondische gezelliheid gecombineerd met degelijke culinaire kwaliteiten sprak Sven zeer aan. Het was ook hier waar hij zijn vriendin Susan Hofstra als vaste gaste ontmoette. Susan was toen nog als verpleegkundige werkzaam in Leeuwarden, maar zij liet zich snel overhalen om haar blonde Adonis te volgen naar het zuiden des lands. Eerst was Sven nog werkzaam als Assistent hoofd horeca bij Landal Greenparks, maar toen zijn oude werkgever Sven en Susan aanbood om De Bock over te nemen aarzelden zij beide geen seconde. De Bock was inmiddels verbouwd met een geheel vernieuwde bar, restaurant en serre, Sinds 1 augustus 2001 zijn Sven en Susan de nieuwe eigenaren van Brasserie De Bock.

Brasserie de Bock
Steenstraat 97-99
5831 JD Boxmeer

Hotel Riche

Café gedeelte Hotel Riche

Grand Cafe Riche is de nieuwe naam van de serre en café de Babbel. Dit bruine café heeft een Engels karakter en is niet alleen leuk voor de hotelgasten, het is ook een gezellig café voor de bourgondische Boxmerenaren.
De serre geeft gelegenheid voor zo’n 40 personen. Wil je een klein feestje in het café, dan biedt café de Babbel ruimte aan ca. 60 tot 80 gasten. Dit is een een ideale locatie om een privé feestje te organiseren. We sluiten de mooie ouderwetse harmonicadeur en hebben ruimte voor iedereen. Dit kan helaas niet op vrijdag! Naast het café is er ook een terras. Het terras staat deels in de zon en deels in de schaduw. U kunt er dus altijd op een zeer prettige manier vertoeven. Het terras beschikt over 40 stoelen.
De grootste feesten, bruiloften en diners worden gevierd in de Foyer van hotel Riche. De Foyer biedt ruimte voor honderden feestende gasten.

Hotel Riche
Steenstraat 51
5831 JB Boxmeer

Boxmeer

Kasteel Boxmeer

In het oosten van Brabant tegen de Duits-Limburgse grens aan ligt het plaatsje Boxmeer. De naam “Boxmeer” vindt zijn oorsprong in de 13e eeuw wanneer “Jan Boc van Meere” als bestuurder wordt aangesteld door de Hertog van Gelre. Jan Boc van Meere wordt als ridder voor het eerst genoemd in het jaar 1269. Hij bewoonde en bezat “Bochuys van Mere”, de voorloper van het huidige kasteel van Boxmeer en de Heerlijkheid van Meer. Hij is de vroegst bekend heer van de Vrijeheerlijkheid Boxmeer. In die jaren was Meer al een apart van Cuijk afgezonderd gebied. Boxmeer werd tot in de 18e eeuw doorgaans Meer of Meir genoemd, ongetwijfeld naar de oude Maasarm bij het kasteel. De later toegevoegde toenaam van Boks-, Bocs, of Boxmeer is overgenomen van de oudst bekende heren van Boxmeer, die allen Jan Boc van Mere heetten. Deze heren voerden overigens geen bok maar een leeuw in hun wapen. De bok die in het huidige gemeentewapen wordt gevoerd is afgeleid van het zegel van de Boxmeerse Schepenbank dat een bok voerde. Ook het stadkeur van de Boxmeerse edelsmeden was een bok.

Boxmeer beschikt, met meer dan 26.500 inwoners, over uitgebreide voorzieningen op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Maar ook wat winkelen, sport en cultuur betreft heeft Boxmeer veel te beiden. Het hart van Boxmeer als winkelstad is de Steenstraat, een voetgangersgebied met een gezellige sfeer.

 

Ontvang snel uw gratis Vrijblijvende Offerte.

* Noodzakelijk