Return to Noord Holland

Alkmaar

Het City GPS spel in de binnenstad van Alkmaar

Een GPS spel door de binnenstad van Alkmaar waarbij het team zijn eigen route moet zien te vinden. In de GPS staan wel alle punten maar niet in de juiste volgorde. Deze juiste volgorde van GPS punten krijg je spelenderwijs door de GPS route te lopen. Op ieder punt waar je door de GPS heen geloodst wordt vind je weer een aanwijzing voor een volgend GPS punt. Mocht je net niet helemaal uit de GPS route komen? Je krijgt een aantal verzegelde GPS-checkpoint enveloppen waarin kaartjes zitten met de juiste GPS punten. Openen van deze GPS-checkpoint enveloppen kost punten en in ieder spel gaat het om het winnen!

Hoe verloopt het GPS spel vanuit het Gulden Vlies of Samen

– Ontvangst koffie/fris met een lekkernij
– Welkomst woord
– Speluitleg ‘City GPS tocht’
– Het vormen van de teams
– Laatste briefing over de strategie bij ‘City GPS tocht door Alkmaar’
– Teams gaan op pad en volgen de GPS route door Alkmaar
– Diverse vragen en het puzzelend volgen van de GPS-route door Alkmaar zorgen voor een stijgende score.
– Terugkomst in het Gulden Vlies of Samen waar de GPS materialen aan de begeleider overhandigd worden.
– Terwijl iedereen zich tegoed doet aan een kop koffie worden de ultieme GPS trackers   bekend gemaakt
Aan het einde van het spel kan er dan na gepraat worden onder het genot van een drankje in het restaurant. Ook kan hier uw buffet of lunch verzorgd worden.

Grand Café het Gulden Vlies

Buitenzijde Gulden Vlies

Hoe lang de plek al bewoond wordt is niet precies meer na te gaan. Het oudste document over Het Gulden Vlies is van 1563 en verhaalt hoe ene Meester Andries Cloeck, destijds waard van Het Gulden Vlies, werd ingeschreven als poorter van Alkmaar. Anno nu is het een van de oudste herbergen die nog altijd in naam, functie en zelfs op de oorspronkelijke plek bestaat! Maar liefst drie generaties Mooij hadden het Gulden Vlies gedurende 88  jaar onder hun beheer. Op 15 juli 1994 nemen beroepskok Bram van Duin en zijn vrouw Yolanda van Duin – van Zomeren het roer over en maakten van Het Gulden Vlies een groot succes.

Grand Café het Gulden Vlies
Koorstraat 30
1811 GP Alkmaar

Grand Café SAMEN

Bargedeelte SAMEN

Aan de Houttil 34 (Waagplein) in Alkmaar is grand café SAMEN geopend met een concept gericht op bezoekers van 30 jaar en ouder. Zo zijn er meerdere wijnen per glas verkrijgbaar, worden gerechten met aandacht en zorg bereid en gepresenteerd, is de muziek afgestemd op de doelgroep, en is gekozen voor een stijlvol interieur waar de 30plusser zich thuis voelt. SAMEN beschikt over twee etages omdat het in het verleden twee panden zijn die werden samengevoegd. Achter in de zaak bevindt zich het restaurantgedeelte dat een tuinkamersfeer heeft gekregen. Een verlicht glazen plafond simuleert daglichtinval en zorgt dat de ruimte ook overdag aantrekkelijk is. De vloer is afgewerkt met een flagstone die doorloopt over de achterwand, wat aandoet als een terrasvloer en buitengevel.
De kleurstelling van het blauwgroene behang en turkooizen stoffering, benadrukt de beoogde serreambiance.

Grand Café SAMEN
Houttil 34
1811 JM Alkmaar

Over Alkmaar

 

Gracht Alkmaar

Alkmaar is de kaasstad van Noord-Holland en het historische centrum telt bijna 400 rijksmonumenten en 700 gemeentelijke monumenten. De binnenstad en het Westerhoutkwartier zijn beschermd stadsgezicht. Alkmaar kent verschillende musea zoals het Beatlesmuseum, het Hollandse kaasmuseum en het Nederlands Kachelmuseum. De Alkmaarse kaasmarkt is al meer dan vier eeuwen oud en het is nu een jaarlijkse traditie die elke vrijdag van april tot september plaatsvind.


 

Ontvang snel uw gratis Vrijblijvende Offerte.

* Noodzakelijk